Kaikki vertaislainoista – vakuudeton laina netissä

Mitä vertaislaina tarkoittaa?

Vertaislaina on uuden tyyppinen tapa hakea lainaa usein perinteisiä lainoja paremmilla ehdoilla. Vaikka verkossa vertaislaina olisikin uusi lainapalvelu, henkilöltä toiselle lainan antaminen ja hakeminen on maailman vanhin lainaamisen muoto. Sen sijaan että asiakas käyttäisi paljon aikaansa vertaillen eri lainoja, niiden ehtoja ja pientä printtiä kuten korkoja, asiakas voi säästää paljon aikaansa vertaislainan avulla.

Miten vertaislaina toimii käytännössä

Sen sijaan että tämä saisi kiinteän tarjouksen yhdeltä lainayhtiöltä kerrallaan, vertaislainan avulla lainan hakija voi asettaa lainalleen korkokaton. Vertaislaina suo siten enemmän kontrollia asiakkaalle itselleen. Vertaislainaa on mahdollista saada lainaa heti ilman vakuuksia. Vertaislainapalvelussa kohtaavat kaksi tahoa – lainan hakijat sekä lainan tarjoajat, jotka ovat aina tavallisia yksityishenkilöitä. Lainan ottaja sekä tarjoaja sopivat lainan ehdot keskenään verkkopalvelun avulla ja lainapalvelu hoitaa kaikki hankalat paperityöt heidän puolestaan.

Asiakas saa päättää ehdoista

Asiakas voi itse asettaa lainalleen korkokaton ja määritellä kuinka pitkä laina-aika luotolle sovitaan. Lainan korko määräytyy muun muassa lainasumman ja takaisinmaksuajan perusteella. Vertaislainapalvelua käyttävät asiakkaat kokevatkin olevansa enemmän kontrollissa lainaa hakiessaan kuin perinteisiä lainoja netistä hakiessaan. Koska korkokaton voi myös asettaa itse, asiakas voi varmistua siitä että lainan kustannukset pysyvät hallussa alusta loppuun saakka.

Miksi käyttää vertaislainapalvelua?

Vertaislainat ovat yksi tapa saada lainaa nopeasti verkossa. Lainan haku eroaa jonkin verran pankilta haettavasta lainasta koska vertaislainaa varten ei tarvitse antaa mitään vakuuksia. Etenkin suurien lainasummien kohdalla pankit saattavat vaatia kiinteää omaisuutta kuten kiinteistöjä takaamaan lainan takaisinmaksua ja tähän liittyy omat riskinsä. Jollet ole valmis kiinnittämään omaisuuttasi lainan takuuksi, kannattaa harkita vertaislainapalvelun käyttöä. Palvelu yhdistää lainan antajat ja hakijat toisiinsa ja hoitaa kaiken hankalan paperityön kummankin osapuolen puolesta. Lainaaja ja lainan antaja sopivat kuitenkin lainansa ehdot yhdessä.

Vertaislaina sijoittajille

Sijoittajat saavat turvallisen sijoituskohteen jonka arvo ei muutu osakemarkkinoiden mukana. Esimerkiksi Fixuran vuosittainen korkotuotto on 10%. Sijoitustilin voi luoda helposti ja nopeasti yrityksen verkkosivujen kautta. Vertaislainoihin sijoittavat yksityishenkilöt kokevatkin että lainat ovat perinteisiin osakemarkkinoihin verrattuna turvallisempi sijoituskohde, jonka riskit ovat paremmin hallittavissa.