Vauraus: vertaislaina verkossa PK-yrityksille

Vauraus vertaislaina on yrityslainoja tarjoava palvelu netissä. Yritykselle voi hankkia lainaa nopeasti, joustavasti ja täysin ilman vakuuksia, mikä ei aina ole mahdollista pankin kautta lainaa hakiessa. On yleistä että etenkin pienet ja keskisuuret yritykset törmäävät välillä tilanteisiin joissa projekteja on sisässä mutta käteiskassa tyhjä tai omat asiakkaat eivät maksa laskujaan ajallaan, jolloin hankinnat tai palkanmaksu viivästyvät. Pienten ja keskisuurten yritysten on myös haastavampaa varautua kasvuun. Tällaisiin tilanteisiin Vauraus onkin erinomainen apu. Pienet ja keskisuuret yritykset käyttävät Vauraus-markkinapaikan kautta myönnettyä lainaa esimerkiksi kasvuun, yrityskauppaan tai käyttöpääoman kartuttamiseen.

Miten yrityslainaa haetaan

Lainan hakija voi jättää lainahakemuksen nopeasti ja helposti verkossa, Vauraus.fi -sivustolla. Asiakas päättää itse lainan määrän, koron sekä takaisinmaksuajan. Tämän jälkeen lainan hakijan luottoluokitus arvioidaan Bisnoden toimesta. Seuraavaksi laina ilmestyy tarjolle verkkopalveluun. Markkinapaikkaa käyttävät sijoittajat päättävät, ovatko kyseiset lainan ehdot tarpeeksi houkuttelevat. Lainaa voi hakea jopa anonyymisti. Mikäli taas haluat ilmoittaa kasvutavoitteistasi, omalla nimelläsi lainaa hakemalla voit saada viestisi yrityksesi kasvusta julki. Kun lainan hakijan ehtoihin sopiva lainan antaja on löytynyt, Vauraus hoitaa paperityöt osapuolten välillä. Lopulta lainan ottaja maksaa lainan lyhennyksiä ja korkoa kuukausittain, kunnes kokonaisuus on maksettu pois.

Sijoittajalle

Yrityslainat.fi on sijoittamisen markkinapaikka verkossa, jossa voit sijoittaa pk-yritysten lainoihin. Yrityksiin sijoittamalla tuet suomalaista yrittäjyyttä ja saat tasaista tuottoa kuukausittain. Hajauttaminen on tehty helpoksi, joten riskin tasaaminen jopa usean eri lainan kesken on mahdollista. Sijoittajat saavat valita itse yritykset, joihin haluavat sijoittaa. Lainapäätöksen voi tehdä netissä ja tiedot tilinpäätöksestä, taseesta ja riskiluokituksesta tukevat sijoituspäätöstä. Bisnode (Soliditet) luottoluokitus auttaa ymmärtämään sijoittamiseen liittyviä riskejä. Koska voit ohjata saamasi korkotuotot suoraan seuraavaan lainaan, voit saada ”korkoa korolle”. Lainaa Vauraus on ehtinyt tämän artikkelin kirjoitushetkeen mennessä välittää jo yli 65 miljoonalla eurolla, ja he kutsuvatkin itseään alan suurimmaksi toimijaksi Suomessa. Henkilökohtainen palvelu auttaa niissä tilanteissa kun lainan hakija tai tarjoaja tarvitsee lisäneuvoja.

Yrityksen toimipisteet sijaitsevat seuraavissa osoitteissa:

  • Keilaranta 1, Espoo
  • Mannerheimintie 5C, Helsinki
  • Teljäntori, Yrjönkatu 15, Pori
  • Hämeenkatu 26, Tampere
  • Aurakatu 12 A, Turku
  • Sepänkatu 20, Oulu